Jaarverslag AFAS Software

Opnieuw stevige groei in 2019


10 jaar geleden werd het Nederlandse succesrecept AFAS Software uitgebreid naar België. Ook dit jaar bleek weer dat die keuze de juiste was. Ons 10-jarig bestaan vierden we met een omzetgroei van liefst 12%. Met andere woorden: 2019 was een fantastisch jaar!
10 jaar AFAS in België

AFAS Software is van alle markten thuis: van de bouwsector tot groothandels. Maar ook transportbedrijven en dienstverleners rekenen op ons om hun administratieve processen te automatiseren.

Toch besloten we ook in 2019 om onze pijlen te richten op 1 specifieke markt: de bouwsector. Met allerlei nieuwe functionaliteiten in de nieuwe versie van 2019 is AFAS klaar om ook daar een succes van te maken.

Ook bliezen we afgelopen jaar 10 kaarsjes uit! Het was een decennium waarin AFAS in België groeide, verbeterde en veroverde. Met Profit 11, onze grootste update van 2019, speelden we in op de noden van de Belgische markt. Zo zorgden we voor een koppeling met Isabel om bankafschriften in te lezen en kwamen we met heel wat nieuwigheden voor de bouwsector. Al die functionaliteiten werden uitgelicht op de 10de editie van onze AFAS Open. Die editie was met 330 aanwezigen opnieuw een groot succes!Kerncijfers België


Omzet

€6,0 mln.


Omzet per FTE

€192.781


Omzetgroei

12%

319 klanten

47

441 gasten bij KV Mechelen

27%


AFAS Pocket

#3 business app in België

Met de AFAS Pocket App heb je altijd en overal toegang tot je belangrijkste bedrijfsgegevens. De AFAS Pocket steeg in 2019 naar de nummer 3 business app in de Belgische App Store.

Storingen

Op ons cloudplatform AFAS Online

In 2019 kregen we te maken met 34 storingen en 113 issues. Dat is niet het mooiste cijfers uit ons jaarverslag, maar we communiceren er wel altijd transparant over.

We doen ons uiterste best om het aantal storingen en issues tot een minimum te beperken.

Nieuw in de AFAS-familie

Een greep uit onze 47 nieuwe klanten in 2019Dienstverlening


496 cursisten

26%


241 gasten op onze inspiratiesessies


7.607 ingestuurde incidenten

 2%

Experiment met de telefoonlijn

In 2019 zijn we gaan experimenteren met het sluiten van de telefoonlijn op donderdag en vrijdag. Wanneer incidenten via het web ingestuurd worden, kunnen we klanten veel sneller en effectiever helpen. Op deze dagen lieten we onze supportmedewerkers zelf de klanten opbellen.

Resultaat: 60% van alle incidenten werden ingestuurd via de klantportal. Maar belangrijker nog: onze supportmedewerkers kunnen ondanks het groeiend aantal klanten hun tijd efficiënter besteden om onze klanten nog beter van dienst te helpen.Traineeship Succesbeheerder


Het Succesbeheer Traineeship is een opleidingsprogramma speciaal voor de beheerders van onze software van onze klanten.

7 weken lang, 2 dagen per week daagden we onze eerste 4 succesbeheerders uit. Als echte AFAS-collega's werkten ze bij ons op kantoor hun eigen opgestelde case uit.

Het doel? De allerbeste succesbeheerder worden!

Lees hier de ERPen HR-ervaring van onze eerste succesbeheerders!

Alle AFAS-klanten werken nu in de cloud

We namen afscheid van de lokale installaties door al onze klanten over te zetten naar de cloud. Zo kunnen we nu een betere dienstverlening aanbieden en worden updates sneller uitgerold. Werken in de cloud is ook veiliger en stabieler, alleen maar voordelen voor onze klanten!

Lees meer over de stap naar 100% in de cloud.Bekijk het jaarverslag

Het hele jaarverslag van de AFAS Holding is te vinden op jaarverslag.afas.nl.