Jaarverslag 2020

AFAS Software België

 

Ook afgelopen jaar kende AFAS Software in België een mooie groei. Daar zijn we meer dan ooit dankbaar voor. Ontdek hieronder wat 2020 ons heeft gebracht.

Ook in dit bijzondere jaar kende AFAS België een mooie groei

AFAS Software bleef in een jaar als 2020 niet bij de pakken zitten. Integendeel zelfs! Het is een jaar geweest waarin we veel samen, maar toch vanop afstand deden en waarin we belangrijke beslissingen namen.

2020 is het jaar waarin we de stap hebben gezet naar een volwassen organisatie. Als je als bedrijf blijft groeien, dan wordt het tijd om te verhuizen. En dat gaan we dus ook doen in 2021. Meer informatie over het pand en over de voortgang van de bouw vind je hier terug. Onze omzetgroei van maar liefst 15% hebben we onder andere te danken aan de verdere ontwikkeling van onze dienstverlening. Een voorbeeld daarvan is de automatische onboarding waarmee we aan de slag gingen. Al onze nieuwe klanten doorlopen die onboarding nu bij de opstart. Op dat moment zetten we de basisinrichting klaar, waardoor je een vliegende start kan maken.

We hebben dit jaar veel met elkaar gedaan, maar dat ging iets anders dan normaal. Er ging heel veel online door. "Samen" is voor ons het woord van 2020. Voor onze klanten organiseerden we de AFAS Open dit jaar online en dat was een groot succes. Ook het Traineeship Succesbeheer ging gewoon vlotjes door. 11 klanten verdeeld over 3 traineeships rondden hun cases met succes af. Maar ook de medewerkers lieten we niet in de kou staan. We stuurden verschillende keren een pakketje op waarmee we lieten zien dat we elkaar niet vergaten. We introduceerden de Icebreaker: een initiatief om elke week met een andere collega online een koffie te drinken. Het hoogtepunt van 2020 was misschien wel onze Kerstpakketten Drive-Thru. Wat dat inhield? Dat kan je in de video hieronder zien.

Dat was 2020 in een notendop. Nog meer weten?

Kerncijfers België

Omzet

€6,9 mln.

Omzet per FTE

€196.170

Omzetgroei

15%

371 klanten

 52

185 gasten bij KV Mechelen

 256

AFAS Pocket

Meer dan 1 miljoen unieke gebruikers

In 2020 werd de AFAS Pocket app verder uitgebreid. Dat deden we voor de bouwsector bijvoorbeeld. En met succes! De app werd in 2020 maar liefst 421.000 keer gedownload. In totaal werken maandelijks 600.000 mensen met de AFAS Pocket app.

Storingen

Op ons cloudplatform AFAS Online

In 2020 hebben we te maken gehad met 4 storingen (30) en 40 issues (73). Na een minder jaar in 2019 hebben we door flinke investeringen, tijd en energie de stabiliteit in 2020 enorm kunnen verbeteren. Zo is de overlast voor onze klanten tot een minimum beperkt.

Nieuw in de AFAS-familie

Een greep uit onze 52 nieuwe klanten in 2020

Dienstverlening

549 online cursisten

12%

5 klachten

 6

5.700 ingestuurde incidenten

 25%

Nog meer klanten vinden hun weg naar customer service

Customer service is er voor elke klant die even ondersteuning nodig heeft bij de inrichting van een onderdeel van de software. Als je voor dat inrichtingsvraagstuk geen volledige dag consultancy nodig hebt, dan kan je dus terecht bij een customer service medewerker.

We zijn in 2020 aan de slag gegaan met automatische onboarding. Voordat de implementatie begint bij een nieuwe klant, wordt de basisinrichting samen met een customer service medewerker klaargezet. Daardoor kan je snel én goed aan de slag gaan. Om onze klanten daarna te blijven helpen met het optimaliseren en automatiseren van hun omgeving, bieden we nu AFAS Beheer als extra dienst aan. Op die manier onderhouden wij voor jou de inrichting en werking van de software.

Het aantal service-aanvragen steeg enorm hard én snel. In het begin hadden we er nog maar 2 op een maand en nu zijn dat er 2 per dag. We stellen dus vast dat steeds meer klanten hun weg vinden naar de flexibele consultant op afstand.

Intrede ERP Direct

Vorig jaar lanceerden we ERP Direct voor KMO's. Het is een ERP-propositie die speciaal ontwikkeld is voor kleinere organisaties tot 25 medewerkers. Het doel is om de administratieve druk in de organisatie verlichten. Wat zijn de voordelen voor jou?

  • Het vergemakkelijkt het thuiswerken (aangezien alles nu online gebeurt).
  • De implementatie kan binnen twee weken klaar zijn en dat kan ook van thuis uit.
  • Er is maar één all-in maandbedrag, dus geen eenmalige kosten voor consultancy en basisopleidingen.

Nog meer weten over ERP Direct? Neem dan hier een kijkje.

De kracht van online

In 2019 al hebben we onze klanten overgezet naar de cloud. Dat bleek in 2020 meer dan ooit een succes te zijn. Onze systemen en processen passen goed bij werken vanop afstand. Zelf zijn we ook een goed voorbeeld voor de kracht van online. Op slechts één dag gingen we van 1 naar 500 kantoren en dat verliep zonder al te veel moeilijkheden.

Ben je van plan om te automatiseren? Doe hier nog wat inspiratie op en twijfel niet langer.

Bekijk het jaarverslag

Het hele jaarverslag van de AFAS Holding is te vinden op jaarverslag.afas.nl.